В Раді знову обіцяють “нульове розмитнення” автомобілів

У Верховній Раді було зареєстровано новий законопроєкт, який стосується безмитного розмитнення автомобілів для учасників бойових дій. Однак, акциз та ПДВ залишаються незмінними, пише “Авто24”.

Народний депутат Павло Бакунець, який є членом Комітету з питань бюджету, розповів про цей законопроєкт, який вже зареєстрований у Верховній Раді. Згідно з цим проєктом, пропонується повернути можливість нульового розмитнення автомобілів для учасників бойових дій.

Бакунець зазначив, що ініціатива важлива для забезпечення потреб фронту, дозволяючи військовим частинам завозити автомобілі з-за кордону, які є необхідними для українських оборонців.

За цим законопроєктом, нульове розмитнення допоможе військовим використовувати автомобілі як на фронті, так і для особистих цілей, наприклад, під час відпустки. Бакунець вважає, що цей крок буде корисним для захисників і буде послідовним після введення можливості реєстрації автомобілів з правим кермом та надання 30-денних відпусток.

Законопроєкт з номером 9058 був зареєстрований у Верховній Раді 23 лютого 2023 року автором народним депутатом Максимом Заремським. Звільнення від оподаткування операцій з ввезення транспортних засобів передбачається не тільки для учасників бойових дій, але і для волонтерів та інших осіб.

Згідно з проєктом, така особа може ввезти один автомобіль без сплати мита. Проте, протягом трьох років вона не може продати автомобіль, інакше доведеться сплатити податки. Про заборону здачі в оренду або надання доручення законодавець не встановив.

Проте, в законопроєкті не передбачено звільнення від інших податків, таких як акциз та ПДВ. Ці податки перевищують розмір мита на автомобілі, тому економічна доцільність такого закону для учасників бойових дій ставиться під сумнів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти