Українцям можна більше не ходити в автошколу, щоб скласти “теорію” на права

Згідно з повідомленням народного депутата Ярослава Железняка, Верховна Рада прийняла рішення дозволити самостійну підготовку до водійських іспитів з “теорії”. Запровадження цього правила стосується змін до статті 15 Закону України “Про дорожній рух” і надає особам можливість самостійно підготуватися до теоретичної частини іспиту за типовою навчальною програмою. Водії тепер матимуть вибір між відвідуванням автошкіл або самостійним засвоєнням матеріалу.

Головна мета законопроекту №7354 полягає в удосконаленні державного контролю в сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами, зниженні аварійності на дорогах та зменшенні корупційних ризиків під час підготовки водіїв. Закон також передбачає адміністративну відповідальність для посадових осіб закладів, які займаються підготовкою та атестацією водіїв, а також проведенням державної акредитації таких закладів.

Внесені зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачають адміністративну відповідальність за порушення порядку підготовки водіїв та акредитації закладів, які здійснюють підготовку водіїв. Це стосується і процедури складання теоретичних і практичних іспитів для отримання посвідчення водія.

Очікується, що новий закон сприятиме поліпшенню контролю з боку Міністерства внутрішніх справ у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами, що сприятиме покращенню безпеки дорожнього руху та зменшенню ризику корупції під час підготовки водіїв та проведення атестацій.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти