Як водіїв в Україні «розводять» поліцейські: три поширені способи

В Україні час від часу виникають випадки, коли деякі поліцейські намагаються використати прості трюки для підловлювання водіїв. У разі попадання під такий хитромудрий план можуть настати штрафи або навіть позбавлення водійських прав.

Про це повідомляє Telegram-канал адвоката Романа Сімутіна.

Адвокат попереджає, що поліцейські можуть використовувати технічні хитрощі, але знання про них може допомогти легко їх уникнути.

Три способи технічного підлову водія:

Ситуація 1:

Часто правоохоронці, зупиняючи водія, рідко запитують його, чи вживав він алкоголь цього дня. Замість цього вони цікавляться, чи вживав він алкоголь вчора.

Адвокат пояснює, що поліцейські вдаються до такого трюку, оскільки ймовірність того, що водій відповість “так”, є великою. Це надає законну підставу для подальшого проведення тесту на алкоголь.

“Незважаючи на те, що будуть багато порушень процедури, як сказав суддя апеляційного суду: “Процедура порушена, але він же сказав, що пив”, – зауважує Сімутін.

Ситуація 2:

Цю ситуацію адвокат називає “класикою” – поліцейські не фіксують факт того, що ви були за кермом, але пропонують перемістити автомобіль, щоб не заважати іншим учасникам. Ви сідаєте за кермо і ретельно переставляєте автомобіль на відстань в два метри. Адвокат зауважує, що саме це відео, де ви за кермом, потрапить до суду.

Ситуація 3:

Під час перевірки на алкогольне сп’яніння, тестер показує норму – 0,2 проміле. Однак іноді поліцейські пропонують здати тест ще раз негайно.

“Не ведіться на цей хід, і можете не сумніватися, тестер покаже п’янство. Не дайте себе обдурити”, – радить адвокат.

Він також зауважує, що для того, щоб уникнути хитрощів окремих поліцейських, потрібно бути уважним, обережним і тримати свою голову тверезою.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти