Водіям нагадали про популярне порушення ПДР: про нього знають далеко не всі

Виявилося, що не всі водії знають про порушення Правил дорожнього руху, за які поліцейські зупиняють та накладають штрафи. Наразі акцентується увага на тому, що за використання червоних покажчиків поворотів у автомобілях можуть бути виписані штрафи.

З початку 2017 року в Україні були встановлені чіткі вимоги стосовно кольору передніх та задніх покажчиків поворотів – вони мають бути жовтими, оскільки виконують роль попереджувальних сигналів.

Отже, згідно з частиною 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, використання попереджувальних сигналів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів передбачає штраф у розмірі 510 гривень.

Проте в Україні часто зустрічаються автомобілі з червоними покажчиками поворотів. Зазвичай це автомобілі, які були імпортовані з США, де вони використовуються для американського ринку. Проте в нашій країні діють власні стандарти, відмінні від американських, і використання червоних “поворотників” є порушенням закону. Щоб уникнути штрафів, власникам таких автомобілів варто замінити покажчики поворотів на відповідні жовті.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти