В Україні хочуть збільшити штрафи за порушення ПДР: що потрібно знати водіям

В Україні думають про введення більших штрафів за порушення правил дорожнього руху, які виконуються разом з дітьми. Ця ініціатива охоплює не лише порушення, пов’язані з автомобілями, але й такі порушення, як небезпечне перетинання дороги на пішохідному переході або безпечне ведення велосипеда. Верховна Рада зареєструвала відповідний законопроект під номером 9289.

Автори законопроекту зазначають, що статистика свідчить про небезпечну тенденцію: найчастіше діти віком від 5 до 14 років та молодь віком від 15 до 29 років стають жертвами дорожньо-транспортних пригод. Крім того, слід визнати, що поведінка дітей значною мірою залежить від їхніх батьків, родичів та оточуючих людей. Фактично, дії батьків можуть ненавмисно послужити прикладом для неповнолітніх.

З огляду на значну кількість дорожньо-транспортних пригод, в яких залучені діти або вони перебувають в їх присутності, пропонується посилити покарання за всі порушення правил дорожнього руху.

Це стосується ситуацій, коли пішоходи не дотримуються сигналів світлофора, переходять дорогу в небезпечних місцях або перед транспортними засобами, а також порушують правила дорожнього руху, керуючи велосипедом або автомобілем. Запропоновані посилені санкції застосовуватимуться, якщо такі правопорушення вчиняються дітьми віком до 16 років.

У разі прийняття законопроекту, запропоноване адміністративне покарання передбачатиме штраф у розмірі близько 850 гривень. Крім того, порушників можуть зобов’язати виконати від 20 до 40 годин громадських робіт.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти