В Україні посилили штрафи для водіїв за порушення ПДР: що потрібно знати

Уряд розробив нові санкції для водіїв

Згідно з правилами дорожнього руху (ПДР), безпека всіх пасажирів в автомобілі, включаючи тих, хто знаходиться на задньому сидінні, є пріоритетом. Всі пасажири повинні бути пристебнуті ременями безпеки, а водій відповідає за забезпечення їх використання.

Водіям заборонено розпочинати рух, якщо хтось з пасажирів відмовляється пристебнутися ременем безпеки. Проте, існують винятки, коли це правило може не застосовуватися, наприклад, якщо пасажир має фізичні обмеження, що не дозволяють йому використовувати ремінь безпеки.

Раніше існували винятки для таксистів та інструкторів автошкіл, але недавні зміни до правил дорожнього руху скасували ці винятки, зробивши пристібання ременів безпеки обов’язковим для всіх водіїв.

При перевезенні дітей, зріст яких менше 145 см, використання спеціального автокрісла є обов’язковим. Недотримання цієї вимоги може призвести до складання протоколу про адміністративне правопорушення.

За перше порушення передбачено штраф у розмірі 510 гривень, а у разі ДТП розмір штрафу буде варіюватися від 2400 до 8500 гривень.

Якщо пасажири не пристебнуті ременями безпеки, водій може бути оштрафований. Наприклад, якщо всі чотири пасажири не пристебнуті, водій буде оштрафований на суму 2400 гривень.

Джерело kyiv.ukrainianwall.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти