В Україні можуть змінити правила продажу вживаних авто: що цього разу задумали у Раді

Представники Європейської бізнес-асоціації звернулися до Мінфіну та профільного Комітету Верховної Ради України з проханням підтримати законопроєкт № 9083, який стосується реєстрації транспортних засобів, що придбані суб’єктами господарювання з метою їх подальшого перепродажу.

В пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що в сфері транспорту понад 44% операцій відбуваються у тіньовому сегменті. У разі прийняття законопроєкту № 9083, буде здійснено детенізацію ринку вживаних автомобілів. Крім того, з продажу кожного такого автомобіля бюджет отримуватиме додаткові кошти, що можуть скласти мільйони гривень.

Згідно з діючим законодавством, автосалони та компанії, що займаються торгівлею вживаними автомобілями, зобов’язані реєструвати придбані транспортні засоби як основні засоби власного використання, отримувати довідку з Транспортного Центру Києва та Служби Прикордонної охорони про взяття транспортного засобу на військовий облік.

Законопроєкт, що пропонується, передбачає, що замість перереєстрації транспортного засобу від продавця на підприємство, власник буде самостійно знімати його з реєстрації перед передачею суб’єкту господарювання для подальшого продажу.

Джерело Укравтопром
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти