Українських водіїв попередили про масштабні нововведення: що варто знати

З метою поліпшення процедури обов’язкового технічного контролю, уряд прийняв нове рішення, яке передбачає впровадження електронної форми протоколу перевірки технічного стану автотранспорту. Цю інформацію оприлюднило Міністерство внутрішніх справ.

При цьому варто зазначити, що водії також зможуть отримати паперову копію протоколу за необхідності. Для друку протоколу дозволено використовувати лише бланк стандартного зразка, придбання якого буде здійснюватися за рахунок підприємства.

Оновлення також стосується обсягу перевірки технічного стану автотранспорту, де впроваджено можливість відеофіксації процесу обов’язкового технічного контролю. Відеоматеріали з перевірок будуть доступні органам державної влади, місцевому самоврядуванню, фізичним та юридичним особам за запитом. Цей крок спрямований на попередження фіктивних перевірок і значно підвищить рівень безпеки дорожнього руху.

Постанова також відповідає вимогам Директиви 2014/45/ЄС від 3 квітня 2014 року, яка стосується періодичних тестів на придатність до експлуатації для моторних транспортних засобів та їх причепів і забезпечить їх впровадження у національне законодавство.

Джерело ampercar.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти