В Україні хочуть підвищити вартість послуг для водіїв: що саме зросте у ціні

В даний час комісія банків при оплаті деяких послуг може значно перевищувати вартість самої послуги, що робить деякі державні послуги надто дорогими. Наприклад, ціни на послуги, пов’язані з автомобілями, є досить високими, тоді як вартість державних послуг залишається незначною. Заступник міністра внутрішніх справ Богдан Дряпатий наголосив, що ціни на адміністративні послуги у Сервісному центрі зараз просто символічні:

– видача посвідчення водія – 26 гривень;

– реєстрація/перереєстрація транспортного засобу – 200 гривень;

– прийняття теоретичного та практичного іспиту – 13 гривень за спробу.

Такі ціни змушують звертатися до державних служб, однак, комісія банку при їх оплаті може бути значно вищою від вартості самої послуги. Останній раз ціни на державні послуги переглядали ще у 2008 році.

У зв’язку з цим, в Україні розглядають можливість ухвалення нового законопроєкту №8193, “Про зміни деяких законів України щодо плати за послуги у сфері державної реєстрації транспортних засобів та допуску до керування транспортними засобами”. У документі планується змінити ціни на державні послуги та перерозподілити доходи у співвідношенні (70% – до місцевих бюджетів; 30% – до спецфонду ГСЦ МВС), оскільки наразі усі доходи відпливають до місцевих бюджетів.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти