Українських водіїв почали штрафувати за невідображення документів у «Дії»

Українським водіям тепер дозволено показувати свої водійські документи в електронному форматі через додаток “Дія” при зупинці поліції. Проте, через технічні проблеми, які можуть статися з додатком, були виявлені певні незручності.

Нещодавно, одному водієві, який намагався пред’явити свої документи в електронному вигляді через додаток “Дія”, не вдалося уникнути штрафу за непред’явлення документів. Хоча у нього було свідоцтво про реєстрацію автомобіля в додатку “Дія”, технічна помилка знищила цю інформацію. Інспектори, які зупинили водія, спростували його аргументи і виписали штраф у розмірі 425 гривень.

Після отримання штрафу, водій звернувся до оператора порталу “Дія” і повідомив про проблему. Отримавши відповідь, водій дізнався про тимчасові перебої в роботі системи “Дія”.

Водій оскаржив штраф у суді і пояснив, що не може нести відповідальність за незадовільну роботу додатку “Дія”. Суд прийняв його сторону і визнав постанову поліції незаконною, скасувавши штраф.

Хоча технічні перебої в роботі додатку “Дія” не повинні порушувати права громадян, відсутність законодавчого регулювання може створювати суперечки в ситуаціях зупинки водіїв.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти