Українцям розповіли, кому з водіїв доведеться поміняти права

Міністерство внутрішніх справ нагадало українським водіям про можливість здійснити обмін або відновлення водійського посвідчення через електронний кабінет водія. Особливо це стосується тих, у кого є перші тимчасові права, видані на 2 роки.

Для оформлення заявки на обмін або відновлення водійського посвідчення потрібно дотриматись кількох кроків та слідкувати за статусом заявки у розділі “Мої послуги” в електронному кабінеті водія. Перше, що треба зробити – пройти авторизацію у електронному кабінеті водія. Потім заповнити всі необхідні поля заявки та перевірити, чи коректно внесені автоматичні дані з реєстрів. Після цього заявку потрібно підписати електронним підписом та сплатити вартість послуги за допомогою картки.

Тим не менше, є кілька причин, через які можуть відмовити у наданні цих онлайн послуг. Зокрема, водійське посвідчення, яке було видане до 2013 року, неможливо обміняти або відновити через електронний кабінет водія через відсутність запису у базі даних. Також буде відмовлено у наданні послуг з обміну або відновлення прав, якщо мова про 2-річне посвідчення водія, що видавалося вперше, та у водія було більше двох штрафів за порушення правил дорожнього руху. В такому випадку водій повинен повторно здати на права.

Окрім того, можуть відмовити у наданні онлайн послуги з обміну або відновлення прав, якщо відсутнє актуальне фото водія у базі даних. Також неоплачені штрафи, які бачить головний сервісний центр, можуть стати причиною відмови у обміні прав. Сюди включаються штрафи, які були виписані автоматично за порушення правил дорожнього руху камерами автофіксації, а також неоплачені муніципальні штрафи за паркування.

Джерело znaj.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти