Стало відомо, що може змінитися у складанні іспитів для отримання водійських прав

Головний сервісний центр МВС повідомив про нові правила складання іспитів для отримання водійських прав українцями.

Законопроєкт №7354 був підтриманий Верховною Радою України за 271 голосом “за”. Цей закон передбачає, що тепер люди можуть самостійно готуватись до теоретичного іспиту у сервісному центрі МВС. Також він вводить адміністративну відповідальність для тих, хто порушує правила підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами.

Закон потребує процедури підписання та опублікування, а нові правила стосуються адміністративної відповідальності, підготовки водіїв і державної акредитації навчальних закладів. Ці зміни набудуть чинності після оприлюднення, і зміни, що стосуються самопідготовки, почнуть діяти не раніше листопада.

Згідно зі змінами, кандидати на отримання водійських прав матимуть можливість обрати, як готуватись до першого іспиту – самостійно чи в автошколі. Відтепер на теоретичний курс підготовки в автошколі передбачено 64 години лекцій. Без свідоцтва про закінчення такого курсу в автошколі кандидати не матимуть права складати теоретичний іспит у сервісних центрах МВС.

Інші правила отримання водійських прав залишаться без змін, деякі з них будуть вимагати звернутися до акредитованих навчальних закладів для проходження практичного курсу підготовки. Поки кандидат не склав успішно теоретичний іспит у сервісному центрі МВС, не допускається до практичної підготовки та не отримує водійських прав.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти