Польща ввела нові правила для водіїв: що потрібно знати українцям

Українським водіям нагадують, що з 1 липня в Польщі набули чинності нові правила дорожнього руху, спрямовані на підвищення безпеки, збереження вантажів та транспортних засобів. Нові правила не тільки стосуються зміни загальних положень дорожнього руху, але також передбачають підвищення штрафів та введення нової системи накопичення штрафних балів.

Однією з істотних змін є підвищення мінімальної заробітної плати, що призвело до підвищення штрафів за відсутність страхування відповідальності перед третіми особами. Тепер водії легкових автомобілів, які запізнилися з покупкою поліса, можуть отримати штраф від 1 440 до 7 200 злотих в залежності від терміновості полісу. А водії вантажних автомобілів платитимуть ще більше – від 2 160 до 10 800 злотих.

Ці зміни мають сприяти виконанню норм дорожнього руху, підвищити відповідальність водіїв та забезпечити більшу безпеку на дорогах. Водії повинні дотримуватись нових правил та бути уважними, щоб уникнути необхідності сплачувати штрафи за порушення ПДР.

Джерело glavcom.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти