У мережі показали рідкісний кабріолет 1936 року від українського дизайнера

На аукціоні Gooding&Company в США з’явився рідкісний автомобіль Hispano-Suiza J12 з 1936 року, що може забагато коштувати новому власнику. Про цю подію повідомило видання “Фокус”.

Ця модель особливо цінна через свою виняткову рідкість – було виготовлено лише 120 шикарних автомобілів Hispano-Suiza J12. З них тільки 10 мають кузов типу кабріолет, який був спроектований видатним дизайнером українського походження Жаком Савчиком.

Сам Жак (Яків) Савчик переселився з України до Франції у дитинстві разом зі своїми батьками наприкінці XIX століття. У 1905 році, будучи 25-річним, він заснував кузовне ательє у передмісті Парижа, змінивши своє українське ім’я та прізвище на французьке.

Він займався створенням ексклюзивних кузовів за індивідуальними замовленнями, співпрацюючи з такими розкішними марками, як Mercedes-Benz, Bentley, Rolls-Royce, Delahaye, Talbot-Lago, Pegaso, а особливо активно з компанією Hispano-Suiza.

Кабріолет J12 був одним із його шедеврів, і його дизайн відрізняється вишуканістю, плавними лініями кузова та великою кількістю декоративного хрому. Салон був розкішно оздоблений шкірою та деревом.

Hispano-Suiza J12 оснащений потужним 11,3-літровим дванадцатициліндровим двигуном об’ємом 250 к.с. та 3-ступінчастою механічною КПП. Ця двотонна машина могла розвивати швидкість до 150 км/год.

Кабріолет Hispano-Suiza J12 пройшов повну реставрацію, а в 2012 році він був нагороджений Гран-прі на престижному ретроавтоконкурсі в Пеббл-Біч (США). Таким чином, ця модель зберегла свою історичну цінність та привертає увагу колекціонерів. Орієнтовна вартість кабріолета на аукціоні складає від 2,5 до 3,5 мільйонів доларів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти