Українцям показали найпотужнішу у світі ЗАЗ-1102 “Таврія”

“Таврія” – автомобіль, який часто сприймався як слабенький, проте існувала його ралійна версія, що могла змагатися з потужними ралійними автомобілями. У 1986 році у Талліні, Естонія, місцева спортивна команда вирішила створити ралійний болід – ЗАЗ-1102 ERF-Mobile, щоб конкурувати з іншими сильними авто, такими як відома Lada EVA з потужністю 300 к.с., яку виготовив вільнюський завод VFTS.

Хоча базою для боліда була “Таврія”, практично все в ньому було перероблено. Новий двигун був форсований та збільшеного об’єму – 1,8 літра, з потужністю спочатку 140 к.с., а пізніше досяг 217 к.с. Також були внесені зміни в підвіску та раму, встановлено пластикове облицювання, що надавало багато переваг боліду.

Проте, хоча “Таврія ERF-Mobile” була потужною та перспективною, її розвиток обмежився. Ралійну Групу В скасували, і проект боліда було зупинено. У Талліні встигли побудувати два таких автомобіля, а третій залишився незакінченим. Недавно вирішили відновити легендарну “Таврію ERF-Mobile” та вивчити її можливості. Вона нині експонується у Музеї моторспорту, де розповідає відвідувачам про свою цікаву історію.

Джерело autoconsulting.com.uа
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти