В Україні може виникнути дефіцит автогазу: назвали причину

Вісімнадцять українських екологічних організацій звернулись до Європейської комісії із проханням впровадити заборону на імпорт російського скрапленого природного газу (СПГ) та нафтового газу, з метою скорочення доходів Росії від експорту викопного палива.

Світлана Романко, засновник і директор української кліматичної громадської організації «Разом ми стоїмо», заявила: “Якщо ЄС бажає підтримувати Україну і припинити страждання та жорстокі військові злочини з боку Росії, від яких ми щодня страждаємо, тоді ЄС повинен припинити переказувати мільярди євро у військові скарбниці Кремля при кожній покупці російського газу”.

За даними експертів, Росія наразі є другим за обсягами постачальником СПГ в Європі, і ЄС здійснює імпорт від неї на 16% у першому кварталі 2023 року та 7% загального імпорту викопного газу.

Учасники кампанії стверджують, що відсутність санкцій проти російського скрапленого природного газу та нафтового газу дозволяє країні-агресору отримувати кошти, які може використовувати для фінансування свого вторгнення в Україну.

Активісти також закликають заборонити імпорт скрапленого газу та розглянути можливість введення додаткових санкцій проти компаній, які надають технології та послуги, що сприяють експорту СПГ та нафтового газу з Росії.

Важливо відзначити, що скраплений автомобільний газ залишається найдоступнішим видом моторного палива в Україні.

Джерело enkorr.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти