Штраф у 40 000 грн та позбавлення прав, за що так суворо карають?

Українським водіям-порушникам тепер загрожують значно суворіші покарання, які включають штрафи у розмірі 40 000 гривень та можливе позбавлення водійських прав на 5-7 років. Портал “Дорожній адвокат” розкрив деталі стосовно жорстких покарань за порушення правил дорожнього руху в Україні.

Особлива увага приділяється водіям, які, незважаючи на позбавлення права керування судовим рішенням, все ж сідають за кермо автотранспортного засобу. Закон №1231-ІХ вніс зміни, які суттєво посилили відповідальність за такі порушення. Зараз за цей вид порушення передбачено штраф у розмірі 20 400 гривень згідно з частиною 4 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. При повторному порушенні, за новим додатком до цієї статті, накладається штраф в подвійному розмірі – 40 800 гривень.

Крім штрафів, суд має обов’язок позбавити водія права керування на період від 5 до 7 років згідно з частиною 5 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше, водії без прав, які керували транспортними засобами, отримували штраф у розмірі 510 гривень. Це мінімальне покарання не впливало на українців, оскільки після його сплати, порушник міг продовжувати керувати автомобілем.

Зазначено, що громадянин має 10 днів на оскарження постанови суду. Якщо оскарження подане своєчасно, це призводить до зупинення дії постанови до остаточного розгляду справи в суді. В такому випадку, інспектор не може накласти штраф за повторне порушення згідно з частиною 5 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Однак, якщо перша постанова не оскаржена в суді, у разі повторного порушення водія можуть позбавити права керування на період від 5 до 7 років та накласти штраф збільшеної суми.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти