Стало відомо, що може змінитися в складанні іспитів для отримання водійських прав

Головний сервісний центр МВС представив нові правила здійснення тестування для отримання прав українськими водіями.

Законопроект №7354 отримав підтримку Верховної Ради України з 271 голосом “за”. Згідно з цим законом, громадяни тепер матимуть змогу самостійно підготуватись до теоретичного іспиту у сервісних центрах МВС. Крім того, вводиться адміністративна відповідальність для тих, хто порушує правила підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами.

Закон потребує підписання та публікації, а нові правила стосуються адміністративної відповідальності, підготовки водіїв та державної акредитації навчальних закладів. Ці зміни набудуть чинності після оприлюднення, і нові правила стосовно самопідготовки набудуть чинності не раніше листопада.

Згідно зі змінами, кандидати на отримання водійських прав отримають можливість обрати, як готуватись до першого іспиту — самостійно або в автошколі. Учасники теоретичного курсу підготовки в автошколі матимуть 64 години лекцій. Однак без свідоцтва про закінчення такого курсу в автошколі, кандидати не матимуть змоги складати теоретичний іспит у сервісних центрах МВС.

Решта правил отримання водійських прав залишаються без змін, а деякі з них передбачатимуть звернення до акредитованих навчальних закладів для проходження практичного курсу підготовки. Поки кандидат не успішно складе теоретичний іспит у сервісних центрах МВС, він не буде допущений до практичної підготовки та не отримає водійських прав.

Джерело nnews.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти