Великий штраф та конфіскація авто: в Україні хочуть серйозно посилити покарання за одне з порушень ПДР

Україна планує зміцнити відповідальність за керування автомобілем у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння, а також за керування автомобілем під впливом лікарських препаратів. Згідно із законопроєктом “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції)”, буде введено суворіші штрафи за повторні випадки керування у нетверезому стані протягом року.

Основна мета законопроєкту полягає у поліпшенні безпеки дорожнього руху та зниженні кількості дорожньо-транспортних пригод, що виникають через водіїв у нетверезому стані. Пропонується збільшити штраф за другий випадок протягом року керування у стані сп’яніння до 51 тисячі гривень, а також передбачається вилучення водійських прав на 5 років та конфіскація автомобіля порушників.

У випадку третього нетверезого керування протягом року, водій може бути оштрафований на суму до 68 тисяч гривень, його буде позбавлено водійських прав на 10 років, а автомобіль буде конфісковано.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти