Для українських водіїв готують нову заборону: на яких автомобілях не можна буде їздити

Український уряд активно розглядає можливість заборонити автомобілі без глушників для боротьби з шумовим забрудненням. Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента, підкреслює, що поліція не має повноважень зупиняти водіїв надмірно гучних транспортних засобів, порівнюючи їхній шум з шумом іранських безпілотників “Шахед”. З метою ефективного вирішення цієї проблеми розробляється новий законопроект, який має надати органам влади необхідні повноваження.

Михайло Подоляк підкреслює, що в демократичному суспільстві будь-яка діяльність, яка не заборонена, повинна вважатися дозволеною. Враховуючи те, що шум від транспортних засобів не зменшується, він закликає депутатів приєднатися до дискусії та сформулювати відповідні норми, які сприятимуть вирішенню проблеми найшвидшим способом. Він висловлює оптимізм, що після набуття законопроекту формальної сили, він безперебійно функціонуватиме та приноситиме позитивні результати.

Звернення до Верховної Ради щодо законопроекту заборони на автомобілі без глушників підтримується з боку громадян, які вважають створюваний ними шум нестерпним. Оскільки діюче законодавство обмежує можливості поліції у вирішенні цього питання, запропонований законопроект має на меті створити ефективний механізм для боротьби з цією проблемою.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти