Водіям повідомили, як зміняться ціни на пальне в серпні

В Україні ціну на пальне планується підвищити на 7-10 грн. Однак минулий місяць пройшов відносно спокійно, оскільки в травні та червні були сформовані гарні запаси палива українськими компаніями, такими як ОККО, WOG та “Укрнафта”. Тому ціни на бензин і дизпальне не перевищували 50 грн за літр.

Директор консалтингової групи “А-95”, Сергій Куюн, зазначає, що наразі запаси палива починають закінчуватись, що призведе до обіцяного підвищення цін. З підвищенням цін на світовому ринку палива, бензин та дизпальне додали по $130-140 за тонну, що складає в середньому 5 грн за літр з урахуванням нового 20% ПДВ, а газ зріс на $70 за тонну (1,7 грн). Імпульс для зростання цін також створюється відкладеною інтеграцією підвищених податків та зростання світових котирувань.

Ситуацію ускладнюється на Півдні України через обстріли російськими військами наших портів. Власники танкерів відмовляються перевозити пальне до румунських портів та молдавського Джержулешті, а ті, хто погоджується, підвищують фрахт практично на 50% (дехто навіть на 100%) та вимагають страхування життів всієї команди, включаючи родини. Також відзначені випадки прямих погроз цивільним суднам з боку російських військових кораблів.

За прогнозами Сергія Куюна, ціна на бензин може сягнути 60 грн за літр, а дизпальне – 55 грн за літр у серпні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти