В Україні з 1 серпня ввели необмежену кількість спроб складання іспитів на водійські права

МВС України з 1 серпня 2023 року скасувало ліміт на кількість спроб складання іспитів на отримання посвідчення водія. Раніше можна було здавати на права не більше трьох разів.

Нові правила свідчать, що, отримавши свідоцтво про теоретичну підготовку, наступні два роки потенційні українські водії можуть намагатися пройти іспит незліченну кількість разів, але за умови, що між кожною здачею пройде щонайменше 10 днів. Успішна спроба екзаменації з теорії буде дійсна протягом року, з практики — протягом двох років.

Заступник голови МВС Богдан Драп’ятий пояснює необхідність скасування ліміту спробою знизити моральний бар’єр для кандидатів, а також мінімізувати корупційні ризики та зорієнтувати центри на об’єктивну оцінку здібностей кандидата.
Також у МВС нагадали, що теоретичний іспит вважається незданим у разі допуску більше двох помилок під час екзаменації. На практичному іспиті провал буде зарахований, якщо:

– допущено більше трьох типових помилок;

– створено ситуацію для втручання екзаменатора або інструктора в керування транспортним засобом, щоб запобігти небезпечній ситуації або ДТП;

– кандидат відмовився виконати вправу за винятком ситуацій, коли це може призвести до порушення правил, створити небезпечну ситуацію на дорозі або призвести до ДТП.

Джерело Прес-служба МВС України
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти