Тисячі виробників автозапчастин найближчими роками збанкрутують: дізнатись причини

Тисячі компаній-виробників автомобільних запчастин по всьому світу приречені на банкрутство через еволюцію автомобілебудування, йдеться в дослідженні Deloitte Automotive Supplier Study.

Аналітики підрахували, що через масовий перехід автомобільної промисловості на електродвигуни наступні чотири роки доходи від двигунів внутрішнього згоряння, а також інших паливних систем скоротяться на 44%. При цьому зростання доходів від електричних трансмісій та акумуляторів очікується на рівні 245%.

Масові потрясіння для галузі автозапчастин віщує не лише відмова виробників авто від ДВЗ, але й плани по значному скороченню ланцюжків та кола постачання. Якщо паливні двигуни складаються з приблизно 2000 деталей, то електромотори мають часто навіть менше 20 деталей. Все частіше виробники прибігають до технології гігавідливання, яка заміщує складання автомобіля з дрібних частин суцільним відливанням великих шматків машини.

Тим самим автовиробники роблять транспортні засоби більш технологічними та складними, однак процес їх виробництва навпаки — буде простішим та рентабельнішим. Таким чином тисячі деталей, які виробляють окремі компанії з усього світу, у відносно короткий проміжок часу можуть стати непотрібні.

Ті виробники автозапчастин, які не зможуть швидко до цього пристосуватися, підуть на значні скорочення або збанкрутують. Аналітики прогнозують, що найбільше це вдарить по дрібним компаніям, які не мають ресурсів для оперативного переналаштування виробничих потужностей.

Джерело auto24.tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти