В Україні хочуть штрафувати за неякісну підготовку майбутніх водіїв

Україна внесла зміни до процедури складання практичного іспиту для отримання водійського посвідчення, а також може запровадити нові штрафи для працівників автошкіл за недостатньо якісну підготовку майбутніх водіїв. Це відбувається в рамках законопроєкту №7354, який був підтриманий парламентаріями.

У законопроєкті зазначено, що під час контролю стають частішими випадки порушення посадовими особами автошкіл законодавства, що регулює підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв. Ці недоліки впливають на якість процесу навчання та можуть призвести до низького рівня опанування водіями Правил дорожнього руху та навичок керування транспортними засобами.

Автори законопроєкту вказують, що неналежна підготовка водіїв, порушення під час акредитації автошкіл, а також під час складання теоретичного і практичного іспитів у територіальних сервісних центрах МВС призводять до серйозних наслідків.

Згідно з законопроєктом, працівників автошкіл, які допускають порушення, штрафуватимуть та відсторонюватимуть від роботи. Розмір штрафу буде варіюватися від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а строк відсторонення від роботи становитиме 1 рік.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти