Українці підтримують запровадження штрафів за перевищення швидкості на 20 км/год

Згідно із дослідженням Info Sapiens, замовленим ЦЕДЕМ, більшість українців підтримує ідею збільшення штрафів за порушення швидкісного режиму. Наразі, за перевищення швидкості на 21-50 км/год, водії отримують штраф у розмірі 340 гривень, а за перевищення на понад 50 км/год дозволеного – 1700 гривень.

Зараз у випадку перевищення швидкості на 20 км/год, водіям не загрожує абсолютно ніяка відповідальність. Це створює ситуацію, коли на окремих ділянках доріг, де дозволений швидкісний режим 80 км/год, автомобілісти легально можуть розганятися до 100 км/год.

Результати опитування свідчать, що майже 70% респондентів підтримують введення штрафів за перевищення швидкості на 20 км/год.

Експерти з центру рекомендують уряду України впровадити градацію санкцій за кожні 10 км/год, значно збільшити суму штрафів за вищі рівні перевищення швидкості та впровадити систему штрафних балів.

Згідно з офіційною статистикою Патрульної поліції, надмірна швидкість є головною причиною смертельних та травмованих ДТП. Протягом 2022 року вона стала причиною 58% смертей на дорозі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти