Електрокари не заощаджують ваші гроші: експерти розвінчали популярний міф

Експерти Anderson Economic Group провели дослідження, покликане відповісти на запитання: чи справді власники електрокарів заощаджують на зарядці своїх транспортних засобів у порівнянні із власниками авто на бензинових двигунах?

Автори порівняли витрати власників авто бюджетного, середнього та преміального сегментів. У першому випадку з’ясувалося, що машини на ДВС обходяться власникам у середньому 9,78 долара на 160 км шляху. Водночас, електромобілі тієї ж цінової категорії «беруть» 12,55 долара на аналогічній дистанції при зарядці з дому. На станціях витрата збільшується до 15,97 доларів.

Середній ціновий сегмент видав схожу картину. Бензинові авто цієї категорії вимагають витрачати на свою заправку в середньому 11,08 долара на 160 км шляху, тоді як на зарядку електромобілів із дому для проходження цієї дистанції потрібно 12,62 долара. На станції доведеться витратити вже 16,10 доларів.

Незначна перевага у електрокарів є лише в преміальному сегменті, де на 160 км шляху машинам із ДВЗ потрібно витратити в середньому 17,56 доларів, а електромотори «з’їдають» 13,50 долара від домашньої мережі та 17,81 долара на зарядній станції.

Тим часом, експерти вважають, що в майбутньому ситуація все ж таки зміниться на користь електромобілів завдяки зниженню цін на електрику.

Джерело Фокус
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти