Bluetooth може зробити ваше авто мішенню для злому: як запобігти цьому

Технології Bluetooth і Wi-Fi, що стали рядовими для українців, можуть послужити їм погану службу, якщо не враховувати фактор використання їх злодіями. Експерти зазначають, що зловмисники все частіше користуються цими інтерфейсами, щоб чинити злочини щодо їхніх користувачів.

У США б’ють на сполох через нашестя автомобільних злодіїв, які визначають місцезнаходження гаджетів у салонах машин за допомогою Bluetooth та Wi-Fi. Відсканувати наявність ноутбука, планшета або іншого пристрою в автомобілі можна за допомогою звичайного смартфона.

Це може допомогти пояснити, чому, навіть якщо люди вживають необхідних запобіжних заходів, щоб приховати свої цінності від злодіїв — наприклад, тонують скло або ховають електроніку подалі від сторонніх очей, — вони все одно можуть стати жертвами злому. Та сама проблема може чатувати на українців, які нехтують правилами технологічної безпеки.

Зокрема, експерти звертають увагу, що для припинення подачі сигналу недостатньо просто закрити ноутбук: він перейде в режим очікування, який все ще може надсилати сигнал Bluetooth. Для максимальної безпеки пристрій слід вимикати повністю.

Джерело sfchronicle.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти