Штраф 17 тисяч: за що можуть покарати водіїв електросамокатів

З квітня електросамокати та моноколеса прирівняні в Україні до транспортних засобів, вони стали рівноправними учасниками руху. Не багато хто знає, що тепер водії таких девайсів також несуть і додаткову відповідальність.

Зокрема, на електросамокатах заборонено їздити тротуарами, рухатися слід правою частиною проїжджої частини. Водії повинні бути в шоломі та користуватися світловідбиваючими елементами. Не можна перевищувати допустиму швидкість та перевозити пасажирів необладнаними для цього транспортними засобами.

Окремо у поліції наголошують, що на водіїв електросамокатів також поширюється заборона на керування у стані алкогольного сп’яніння. За таке порушення передбачено штраф у розмірі 17 тисяч гривень, а також позбавлення прав водія.

Крім того, правоохоронці звертають увагу, що крадіжка самокату чи моноколеса буде прирівняна до викрадення транспортного засобу, а не до звичайної крадіжки. За це передбачено кримінальну відповідальність та тюремний термін набагато вищий, ніж за звичайне розкрадання чужого майна — від 3 до 5 років.

Джерело RBC.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти