Названо популярну схему викрадення авто в Україні: чого остерігатися і як захиститися

В Україні постійно з’являються нові методи викрадення автомобілів. Про те, де і як найчастіше викрадають машини, розповів керівник Дніпровського відділу поліції охорони Дмитро Білаш.

Правоохоронець зазначив, що зараз популярністю серед викрадачів користується викрадення за допомогою коду-грабера. Спеціальний пристрій вимикає сигналізацію, відкриває двері та багажник авто. У результаті викрадач безперешкодно сідає за кермо і їде на викраденому автомобілі.

За словами Білаша, найчастіше машини викрадають на парковках, що не охороняються, біля магазинів, супермаркетів, з гаражів або з дворів багатоквартирних житлових будинків. Захистити себе від дій зловмисників можна шляхом розміщення авто на стоянці. Також допоможе встановлення додаткового обладнання – пристроїв дистанційного блокування дверей та КПП, а також GPS-трекера.

Досвідчені зловмисники викрадають авто для розбирання на запчастини і можуть за лічені години замаскувати викрадену машину, щоб перешкодити розшуку. У зв’язку з цим поліція закликає автовласників відразу ж повідомляти про викрадення. Іноді відшукати машину «за гарячими слідами» вдається за лічені хвилини.

Джерело today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти