Скільки водіям доведеться заплатити за оскарження штрафу: іноді дорожче, ніж саме покарання

Закон дозволяє українським автомобілістам не погоджуватися із притягненням до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, оскарживши покарання у суді. До 2020 року робити це можна було безкоштовно, але згодом водіїв зобов’язали платити судовий збір.

Як повідомляє Дорожній адвокат, днями Верховний суд вкотре розглянув це питання і ухвалив, що для того, щоб оскаржити дії поліції, все ж таки доведеться заплатити. Йдеться про суму еквівалентну 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На сьогодні це 536,8 гривень.

Таким чином, сума судового збору у ряді випадків може перевищувати суму штрафу. Користуючись цим, співробітники поліції стали частіше незаконно притягувати водіїв до відповідальності, розуміючи, що останні можуть вважати безглуздим оскарження штрафу.

Вирішити цю проблему намагалися у Верховній Раді, зареєструвавши законопроект №3424 про звільнення від сплати судового збору через оскарження штрафів ПДР. Однак, до другого читання документ так і не дійшов.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти