Українських водіїв попередили про нову аферу на дорогах: як не стати жертвою шахраїв

Нову шахрайську схему на українських дорогах розкрито в Одесі. Місцеві правоохоронці розповіли водіям, як не стати жертвою аферистів.

В одеському управлінні Нацполіції заявили, що встановили низку осіб, які організували спосіб незаконного заробітку на довірливих українських автомобілістах. Зокрема, зловмисники інсценували ДТП та звинувачували у них інших водіїв, з яких надалі вимагали гроші за «вирішення питання» на місці.

Шахраї використали для своєї афери два авто – чорний Mercedes-Benz S500L та сірий Volkswagen Passat. Вони попередньо пошкодили фарбування зазначених машин, пред’являючи ушкодження як «докази» вини жертв афери.

Зловмисники діяли одночасно двома автомобілями. Вибравши на дорозі жертву, вони починали її переслідувати. Один із шахраїв розташовувався у «сліпій» зоні, щоб автомобіліст не міг побачити його наближення. Другий аферист здійснював різкий маневр на дорозі, змушуючи автомобіліста, що їде поруч, також раптово змінювати траєкторію руху, щоб уникнути зіткнення. Надалі водій першого авто зупиняв його, щоб пред’явити претензії у зіткненні та «неадекватному» керуванні.

Правоохоронці закликають автомобілістів бути уважними до таких ситуацій і викликати на місце співробітників поліції у разі виникнення конфлікту.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти