Безпілотні авто небезпечні для дітей на дорозі: названо причину

Безпілотні автомобілі набирають популярність у світі через свої інновації, проте експерти попереджають, що дані технології ще «сирі» і можуть загрожувати оточуючим. Так, вчені Корнелльського університету встановили, що такі авто «не бачать» на дорозі дітей та темношкірих пішоходів.

Тестування ШІ-систем безпілотних машин показали, що темношкірих вони впізнають на 7,52% гірше, ніж світлошкірих, а дорослих – на 19,67% краще, ніж дітей. У той же час стать визначають із різницею всього 1,1%. Дослідники вважають, що за умов низької освітленості ці показники ще більше зростуть. На думку експертів, причиною подібних розбіжностей є те, що ШІ-система навчається за шаблонами зображень дорослих пішоходів зі світлою шкірою.

Експерти прогнозують, що автономні системи пілотування автомобіля є майбутнім автомобільної галузі. Водночас такі недоліки потрібно виправляти вже зараз, щоб запобігти появі масових випадків травм або загибелі пішоходів. Для цього вони пропонують вносити правки до національного законодавства щодо забезпечення безпеки дорожнього руху за участю безпілотних авто.

Джерело Королівський коледж у Лондоні
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти