Штрафи до 24 тисяч: українських водіїв попередили про невідомі пастки на дорогах

Українські водії лише звикають до тотального контролю на дорогах. У зв’язку з чим при виїзді за кордон стикаються з жорстокою реальністю, в якій найменша помилка за кермом може обійтися у велику суму.

З початку війни багато автомобілістів виїхали з України до Європи. Не всі вони знають особливості місцевих систем забезпечення безпеки дорожнього руху. У зв’язку з цим, наприклад, «УкрАвтоПром» попередив українських водіїв про нову технологію Velolaser, яку використовує дорожня поліція Іспанії. Встановлені на автомагістралях камери із спеціальними датчиками можуть виявляти перевищення швидкості з похибкою до 2 км/год на відстані до 1,5 км.

Штрафи злетіли у 100 разів: водіям нагадали про посилення покарання за поширене порушення

Самі камери мініатюрні, легкі та майже непомітні. Їх ховають за дорожніми знаками чи відбійниками. Ці пристрої постійно переміщують, тим самим не дозволяючи водіям звикнути до дотримання швидкісного режиму лише у певних локаціях.

Нині в Іспанії працює понад 60 таких камер. Водночас покарання за перевищення допустимої швидкості руху в цій країні є досить суворим. Українським водіям, які вирішили поїхати на Піренейський півострів, загрожує до 600 євро або 24 тисячі гривень штрафу при порушенні швидкісного режиму.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти