Відбирають права на 3 роки: водіям нагадали про поширене порушення правил дорожнього руху

В Україні значна частина автомобілістів недостатньо серйозно ставиться до правил безпеки на залізничних переїздах, нехтуючи встановленими правилами його перетину. Крім того, що тим самим вони створюють загрозу для себе та інших учасників руху, така поведінка жорстоко карається за законом.

Так, юристи нагадали українським водіям, що проїжджати переїзд заборонено, якщо черговий подає, працює світловий або звуковий сигнали, а також якщо шлагбаум опустився або почав опускатися. Крім того, проїзд заборонено, якщо після переїзду утворився дорожній затор або до переїзду наближається поїзд чи дрезина.

Мінімальний штраф за порушення правил проїзду залізничного переїзду складає 340 гривень. Однак, якщо ви виїдете на нього, коли рух заборонено, то можете бути оштрафовані на 850 гривень, позбавлені прав терміном до року або арештовані терміном від 7 до 10 діб. Якщо ж ви перевозите пасажирів чи небезпечний вантаж і зробили те саме, то готуйтеся до позбавлення прав від року до трьох та арешту від 10 до 15 діб.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти