Німці масово конфіскують автомобілі з російськими номерами: названо причину

У Німеччині масово конфіскують автомобілі із реєстрацією РФ. Громадяни держави-агресора скаржаться на нібито незаконність дій німецької влади, але нічого вдіяти з цим не можуть.

Зазначається, що машини у росіян можуть відбирати як при перетині кордону, так і безпосередньо в Німеччині. Аргументує свої дії влада розпорядженням Євросоюзу щодо санкцій № 833/2014 від 31 липня 2014 року. Ще дев’ять років тому було заборонено ввозити в країну з РФ автомобільні товари, включаючи легкові автомобілі місткістю менше 10 осіб, гоночні авто та пікапи.

Тепер, на тлі повномасштабного вторгнення та агресивної війни Росії проти України, німці згадали про дію цього нормативного акту та почали трактувати його саме таким чином, як порушення законодавства про зовнішню торгівлю. Відомо вже про десятки таких випадків.

Не для здоров’я: навіщо досвідчені водії возять із собою в машині аспірин

Росіяни, які подалися до Європи на своїх авто, обурюються та біжать за допомогою до посольства. Однак у диппредставництві агресора хоч і обіцяють своїм співгромадянам «врегулювати ситуацію», але насправді лише розводять руками, рекомендуючи утриматися від відвідування «недружньої» країни транспортними засобами з російською реєстрацією. Юристи радять росіянам, які залишилися без машин, звертатися до німецьких судів, проте жоден з них поки не повернув їм автомобіль назад.

Джерело Autocentre
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти