Збій безпілотних таксі призвів до смерті людини, але жодних заходів не вживатиметься

В американському Сан-Франциско люди продовжують скаржитися на роботу безпілотних автомобілів. З недавніх пір тут запрацювали автономні таксі, робота яких нещодавно навіть призвела до смерті людини.

Повідомляється, що через збій у роботі роботаксі сервісу Cruise автомобіль швидкої медичної допомоги не зміг оперативно прибути на виклик до чоловіка, який постраждав у ДТП. У результаті останній помер після прибуття до лікарні.

Медики звинуватили у всьому перевізника, машини якого завадили вчасно надати пацієнтові кваліфіковану допомогу. У Cruise відкинули всі звинувачення, вказавши на записи з камер відеоспостереження, де видно, що їхній безпілотник затримав спецтранспорт лише на 90 секунд. Медики відповіли, що навіть цього достатньо в екстреній ситуації, щоб «вбити» тяжко пораненого пацієнта. Проте їхні аргументи не переконали владу Сан-Франциско, яка відмовилася забороняти або обмежувати роботу Cruise у місті.

При цьому рятувальники скаржаться, що останнім часом роботакси заважали їм щонайменше 70 разів. Місцеві жителі також виступають проти безпілотників і навіть блокують їхню роботу, проте муніципалітет не бачить причин для занепокоєння.

Джерело New York Times
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти