В Україні дозволили конфіскувати «євробляхи»: як тепер зберегти нерозмитнене авто

Становище «євроблях» в Україні багато років було предметом суспільної та політичної дискусії. Приймалися та переглядалися закони, які спрощують ввезення авто з-за кордону, відводилися терміни для розмитнення транспортних засобів – все, щоб знайти компроміс у спірному питанні. У результаті все ж таки Конституційний суд ухвалив остаточне рішення з цього питання.

Як повідомляє прес-служба КСУ, судді встановили, що в Україні право власності може бути обмежене. Про це, зокрема, йдеться у Митному кодексі, де сказано, що у випадку, якщо автомобіль ввезений в країну протягом 30 діб не розмитнений, розібраний або втрачений, то на особу, що ввозила його, можна накласти штраф у розмірі 170 тисяч гривень або конфіскувати зазначений транспортний засіб.

При цьому у суді наголосили, що кожне втручання у право власності слід виправдовувати чинним законодавством та приймати відповідне рішення в індивідуальному порядку.

Таким чином, єдиним способом зберегти авто, не чекаючи на його конфіскацію тепер є лише сплата встановлених законом митних платежів.

Джерело Focus
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти