Штрафують тепер не лише водіїв: поліція розпочала полювання за пішоходами

Водії автомобілів та мотоциклів в Україні звикли, що вони в переважній більшості випадків саме вони є фігурантами розгляду проваджень за фактом порушення правил дорожнього руху, хоча є й інші учасники руху.

Зокрема, автомобілісти нерідко потрапляють у халепу через нехтування пішоходами встановленими нормами поведінки. Як правило, поліція раніше звинувачувала у всьому водія, але зараз ситуація почала змінюватись.

Як повідомляють юристи «Дорожнього адвоката», останнім часом в Україні почастішали випадки притягнення до відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху. Патрульні розпочали справжнє полювання за порушниками, які найчастіше винні у переході проїжджої частини у невідведеному для цього місці.

Подібна поведінка нерідко стає причиною ДТП, на що поліція і суд, нарешті, почали звертати пильну увагу. Наголошується, що органи правосуддя однозначно стають на бік правоохоронців у цих ситуаціях, караючи пішоходів за ч.1 ст.127 КУпАП штрафом у розмірі 255 гривень. Водії транспортних засобів можуть сміливо вказувати поліцейським на порушення ПДР пішоходами, які створюють аварійну ситуацію на длорозі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти