Американці показали «автомобіль для чорношкірих» із прозорими дверима: відео

У США показали концепт-кар Driving While Black, який позиціонується як “автомобіль для чорношкірих”. Проект покликаний звернути увагу на упереджене ставлення до цієї категорії американців, а також порушити проблему расових стереотипів.

Машину показали на автосалоні у Детройті. Driving While Black (DWB) створений при кооперації компаній Critical Mass, Goodby Silverstein & Partners та Courageous Conversation Global Foundation. Капот та двері авто виконані з прозорого матеріалу, щоб продемонструвати, що водій та пасажир не становлять загрози.

Також рульове колесо в салоні розташоване так, що руки водія, що знаходяться на ньому, завжди будуть видні ззовні. Крім того, на панелі приладів встановлений сканер відбитків пальців, який дозволяє швидко ідентифікувати водія. У машині немає бардачку та багажного відділення, щоб автомобіліст не зміг сховати там небезпечні предмети.

Автори авто відзначають, що всі особливості цієї моделі відображають реальну проблематику з чорношкірими водіями і засновані на 7 скандальних інцидентах останніх років за участю афроамериканців і поліції. Зокрема, у схожому авто 7 років тому патрульні розстріляли чорношкірого чоловіка на ім’я Філандо Кастіле, хибно запідозривши його у використанні зброї.

Автори проекту звертають увагу, що чорношкірих водіїв поліція зупиняє на 20% частіше. Також у них утричі вища ймовірність бути вбитими поліцією під час зупинки.

Джерело Carcoops
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти