Фінські митники не пустили в країну вже десятки автомобілів із російськими номерами

Фінські митники почали виконувати раніше прийняту місцевими заборону на в’їзд у країну автомобілів із російською реєстрацією, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Yle. Десятки росіян на своїх машинах були змушені повернутися до РФ.

Як заявляє Юссі Пеккала, начальник міжнародного автомобільного пункту пропуску Ваалімаа, за минулі вихідні до Фінляндії намагався проїхати 81 російський автомобіль. 44 з них мали відповідні підстави, решті 37 не дозволили перетнути кордон. Їх відправили до РФ чи в Норвегію, звідки вони раніше прибули.

При цьому директор відділу митного контролю Самі Ракшит зазначає, що останнім часом зросла інтенсивність автобусних рейсів на кордоні.Їх рух з РФ поки не заборонений.

На початку вересня Єврокомісія ухвалила рішення про заборону ввезення в єврозону автомобілів із російською реєстрацією навіть для особистих цілей. 13 вересня Естонія, Литва та Латвія вжили відповідних заходів. Слідом за ними до санкцій приєдналася Естонія. Раніше про масові випадки конфіскації автомобілів з російськими номерами стало відомо у Німеччині. Санкції прийнято у зв’язку з озброєною агресією та повномасштабним вторгненням РФ в Україну.

Джерело РБК Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти