Штрафують без доказів: водіям розповіли про незаконні хитрощі поліції

Багато водіїв через свою недосвідченість або у зв’язку з незнанням чинного законодавства губляться при спілкуванні з поліцейськими і йдуть на поводу часто різких і переконливих у спілкуванні патрульних. Таким чином автомобілісти іноді отримують покарання незаконно, у тому числі через порушення, яких вони не робили.

Про подібні випадки розповіли юристи «Дорожнього адвоката», які попередили водіїв про хитрий прийом поліції. Співробітники правоохоронних органів, зупинивши транспортний засіб нібито за порушення правил дорожнього руху, переконують водія в тому, що він не має правий з юридичної точки зору. Злякавшись або не розібравшись з ходу в ситуації, водії часто погоджуються на місці з доводами патрульних та визнають свою провину.

Так вчинив і чоловік, який під запис на камеру поліцейських не заперечував факту порушення ним правил дорожнього руху. Патрульні вирішили скористатися «зізнанням» водія та винесли на його підставі постанову про притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності. Однак пізніше автомобіліст все ж таки схаменувся і вирішив оскаржити дії поліції. У суді патрульні показали відео зі згодою водія із звинуваченнями, що йому пред’являються.

Проте Верховний суд відхилив доводи поліції та зробив висновок, що навіть визнання вини водієм не звільняє поліцейських від обов’язку доведення його вини. За відсутністю інших доказів вини автомобіліста, факт притягнення його до відповідальності може бути визнаний незаконним.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти