На українських дорогах вводять нові стандарти

Очільник Міністерства інфраструктури України Володиир Омелян зауважив, що Дорожній фонд України дає гарантоване фінансування на доріг будь-якої області і держави загалом. Обсяг фонду цього року 32,5 млрд грн. І першочергове завдання керівників областей і районів, представників місцевих громад активно та ефективно використовувати передані їм чималі фінансові ресурси, інформує прес-служба Мінінфраструктури.

«Завдяки Дорожньому фонду відомо, скільки коштів і яка область отримує на ремонт і відновлення автошляхів. Державна цільова програма розвитку автомобільних доріг державного значення на 2018-2022 рр. показує, що саме і коли буде відбудовано, який ресурс під це гарантований. Така системність − це добрий дороговказ для компаній та економіки України. Інфраструктура – це проекти не на один рік, а на 5−10 років вперед. І нарешті дорожня галузь отримала перспективу та безпечне фінансування», − наголосив Міністр інфраструктури України.

Він зауважив, що з цього року на всі дороги, які ремонтуються, діє гарантія мінімум 5 років і починає даватися вже 10-річна гарантія по низці областей. І це має стати стандартом для України. Адже при наданні гарантії, коли компанія-підрядник бере на себе зобов’язання, що утримує цю дорогу, у випадку виявлення дефектів вона зобов’язана усунути їх за власний кошт і це виключає корупцію. Бо компанія буде зацікавлена ефективно використати кошти та боротися за свою ділову репутацію.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти