В Україні стали звинувачувати у ДТП збитих на дорозі пішоходів: у чому причина

Потерпілі в ДТП пішоходи почали притягуватись до відповідальності в Україні. Про такий випадок розповіли юристи «Дорожнього адвоката».

Інцидент стався у Запоріжжі. Чоловік переходив дорогу в недозволеному місці, коли на нього здійснив наїзд водій Mercedes. Внаслідок пригоди пішохід отримав травму, а авто — вм’ятину на капоті. Було відкрито кримінальне провадження щодо водія за порушення правил дорожнього руху, які спричинили тілесні ушкодження.

Проте з’ясувалося, що для кримінального переслідування автомобіліста немає головної умови – середньої тяжкості травм пішохода. Чоловік відбувся незначними ушкодженнями. Справу закрили, але почався розгляд у рамках уже адміністративного судочинства.

У результаті суд дійшов висновку, що винуватцем того, що сталося, повністю є пішохід, який також зобов’язаний дотримуватися правил дорожнього руху. Чоловік порушив правила переходу проїжджої частини, а отже, сам винен у тому, що трапилося. Більше того, тепер водій може подати на нього цивільний позов з вимогою відшкодування морального та матеріального ушербу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти