Чому «євробляхи» стали джерелом підвищеної небезпеки (ВІДЕО)

Питання “євроблях” потрібно вирішити як можна скоріше. Дуже часто ці автомобілі використовують для здійснення тяжких кримінальних злочинів.

Про це в ефірі “Прямого” в програмі “Ситуація” заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

“Ми кожного разу кричимо, що питання “євроблях” потрібно негайно вирішувати, це було ще два роки тому і переводити його в правове русло. З однієї сторони можна зрозуміти людей, враховуючи ти чі інші обставини, можливість купити за кордоном автомобіль за невеликі кошти і потім користуватися цим автомобілем. Багато хто говорить, що це чи не єдиний засіб заробітку та утримання родини. З іншої сторони сотні тисяч цих автомобілів перебувають за межами правового поля: податки не сплачено, знайти досить складно. Найгірше, що саме автомобілі на “євробляхах” досить часто використовуються для здійснення важких кримінальних злочинів, оскільки до певного періоду часу їх нереально було відслідкувати. Він (злочинець-ред.) ввозив, транзитом вивозив, здійснювали злочин, в тому числі вбивства, кидали і до побачення”, – каже Шкіряк.

“Конкретного водія ми можемо затримати або притягти до відповідальності, коли мова йшла про автомобіль, вони здійснювали ДТП, бачили, що “игра не стоит свеч”, просто кидали та шукай вітру в полі. Я вже мовчу про те, що величезна кількість цих автомобілів завозиться через чорні контрабандні схеми. В тому числі я розумію, що когось в органах державної влади така ситуація влаштовує, і в Верховній Раді. Якось дивним чином співпадають протести з політичною ситуацією в країні. Я не проти того, щоб люди вимагали змін в законодавстві, я проти шантажу та диктату. Не можуть люди, які перебувають за межами правового поля, диктувати державі умови. Ті водії, які їздять на нормальних машинах так само обурюються, що вони купили та сплатили, а тут така історія. Найгірше, що цей процес використовується для певної політизації ситуації в Україні. Я радий, що закон було прийнято рішення в першому читанні. Я сподіваюсь, що цю ситуацію вдасться врегулювати. Ця ганьба не може тривати далі”, – додав він.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти