В Україні конфіскували машину у поляка, який подарував нерозмитнене авто ЗСУ

Житель Польщі пригнав автомобіль на потреби ЗСУ, але не розмитнив його у встановлений законом термін. За це митники конфіскували в нього інше авто.

Як повідомила журналістам волонтерка Олена Смирнова, поляк постійно приїжджав на передову до українських військових з допомогою. Минулого року захисники побачили в нього машину, яку попросили лишити їм для виконання бойових завдань. Чоловік відповів згодою. Авто за цей час встигло не раз врятувати військових. При цьому оформити документи на нього не встигли.

За це львівські митники спробували притягнути польського волонтера до відповідальності, вимагавши сплатити штраф у розмірі 170 тисяч гривень. Коли іноземець відмовився це робити, у нього конфіскували іншу машину, якою він приїхав до України з черговими гуманітарними цілями.

На щастя, суд у цій ситуації виявив розсудливість та обмежився усним попередженням щодо волонтера. Житель Польщі не став коментувати рішення української влади, лише додавши, що чекає на повернення майна, щоб продовжити допомагати ЗСУ.

Джерело Суспільне
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти