Оштрафують при першій зупинці: у поліції нагадали водіям про нову вимогу

У патрульній поліції України звернули увагу українських водіїв на важливе нововведення, яке почало діяти з 1 жовтня. За невиконання цієї вимоги неуважних автомобілістів чекає штраф до 510 гривень.

В офіційному обліковому записі відомства в Телеграм днями з’явилося попередження, адресоване власникам транспортних засобів.

«Друзі, ви пам’ятаєте про важливе правило? А саме про включення денних ходових вогнів поза населеними пунктами. Нагадуємо про обов’язкове виконання вимог ПДР — з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами мають бути включені денні ходові вогні, а у разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар», — йдеться у повідомленні.

У поліції нагадали, що наступає період рясних дощів, туманів та снігопадів. Це погіршує видимість на дорогах. Увімкнення ходових вогнів робить авто більш помітним для інших учасників руху та запобігає створенню аварійних ситуацій на дорозі.

Дійсно, така вимога діє вже кілька років та передбачена п. 9.8 Правил дорожнього руху. Багато водіїв забувають про цю вимогу, за що нерідко за першої ж зупинки отримують штраф у розмірі від 425 до 510 гривень. Особливо часто таке відбувається у «перехідний» період.

Джерело Патрульна поліція України
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти