Штраф до 47 тисяч: з 1 жовтня для українських водіїв почала діяти нова вимога

Українські водії з 1 жовтня зіткнулися із новим видом вимог. За їхнє невиконання власникам авто загрожує штраф до 47 тисяч гривень.

Так, влада Чехії з початку місяця ввела в країні обов’язкову реєстрацію автомобілів на українських номерах. Після початку війни Росії проти України сюди ринув потік українських громадян, багато з яких прибули на власних авто. Півтора роки чеська влада дозволяла українцям, які набули статусу біженця, їздити на машинах без внутрішньої реєстрації, але тепер вирішили покласти цьому кінець.

З 1 жовтня по 1 січня українцям пропонують поставити свої авто на місцевий облік. Процедура безкоштовна та проводиться у будь-якому муніципалітеті. Для здійснення реєстрації потрібні документи, що підтверджують особу, техпаспорт на авто та довіреність, якщо ви не є власником машини.

В жовтні поліція почала незаконно штрафувати водіїв за популярне порушення: як уникнути покарання

З нового року на цю процедуру українцям, які знову прибули до країни, буде відводитися 7 днів. Якщо у зазначений термін машину не поставити на облік, поліція зможе штрафувати автовласників на українських номерах. Розмір штрафу може сягати 30 тисяч крон, що еквівалентно 47 тисячам гривень.

Джерело Vinegret.cz
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти