Сотні тисяч водіїв можуть позбавити водійських прав через нову вимогу: хто може постраждати

Мільони водіїв можуть втратити свої водійські права через нові вимоги до автомобілістів у Європейському Союзі. Враховуючи тенденції щодо приведення вітчизняного законодавства відповідно до вимог ЄС, зміни можуть торкнутися і українських водіїв.

Зазначається, що ініціативу було висунуто нещодавно в рамках проекту Vision Zero, який є комплексною стратегією посилення безпеки дорожнього руху. Його автори пропонують вводити всілякі психологічні тести для водіїв віком від 65 років і більше. Мета — виявити автомобілістів, які через вікові зміни мають проблеми з концентрацією уваги. Також існує ініціатива запровадження додаткових курсів підвищення кваліфікації для водіїв віком від 70 років. Крім того, літнім автомобілістам можуть скоротити термін дії їхніх посвідчень водія. Є окремі пропозиції видавати їм права щорічно.

Щодо цього ще існує велика дискусія. Противники Vision Zero звертають увагу, що нові обмеження утискають права мільонів людей через їх вік, що вважається неприпустимим. Українські законодавці поки що не коментували подібну ініціативу, проте не виключено, що у разі прийняття її до ЄС у найближчому майбутньому це питання буде порушено і в Україні.

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти