В Україні суд виправдав водія за «п’яну» їзду: у чому причина

Одним із найтяжчих адміністративних правопорушень в Україні є керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Проте трапляються випадки, коли суди відмовляються карати за це водіїв.

Один із них стався нещодавно у Дніпрі та описаний порталом sud.ua. Наголошується, що місцеві патрульні зупинили Hyundai Getz на початку дії комендантської години за їзду без увімкненого ближнього світла фар. Чоловік не заперечував своєї провини у скоєнні вказаного правопорушення, проте поліцейським цього виявилось мало.

Вони провели незаконний обшук у його машині, а коли нічого забороненого не знайшли, то не приховували свого розчарування. Після цього патрульні запропонували йому пройти огляд на місці щодо алкогольного сп’яніння за допомогою приладу Drager. Водій погодився та успішно пройшов тест, не показавши ознак вживання спиртного.

Інспектори знову виявили невдоволення та звинуватили чоловіка вже в наркотичному сп’яніння, запропонувавши проїхати до медустанови для більш ретельного обстеження. Вже тут дніпрянин не витримав і висловив поліцейським своє обурення. Він дійшов висновку, що патрульні займаються провокацією і відмовився їхати з ними будь-куди. У результаті щодо нього було складено ухвалу за ст. 130 КУпАП.

Суд при дослідженні доказів, у тому числі нагрудних патрульних камер, став на бік водія. Було відзначено, що поліцейські справді демонстрували усією своєю поведінкою, що хочуть за всяку ціну притягнути чоловіка до відповідальності. Зокрема, інспектор, яка виписувала ухвалу, керувалася при складанні процесуальних документів не обставинами справи, а виключно вказівками колеги.

Також суд звернув увагу, що після визнання автомобіліста таким, який перебуває у стані сп’яніння, поліцейські дозволили йому сісти за кермо і перегнати машину на паркування. У результаті покарання щодо водія було скасовано, а справу припинено.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти