Власники авто на єврономерах негативно відреагували на авто-рішення ВР

Власники старих автомобілів на європейських номерах незадоволені останніми законодавчими ініціативами Верховної Ради. Мова йде про прийняті минулого тижня в першому читанні законопроекти №8487 і №8488.

За словами керівника «АвтоЕвроСили», зокрема, їх не влаштовує формула, яка визначає вартість розмитнення автомобілів, – передає mmr.

«Зараз, щоб розмитнити автомобіль вартістю 2000 євро, потрібно заплатити втричі або вчетверо більше. При цьому розмитнити старий автомобіль, якому більше 20 років, взагалі неможливо. Згідно з новим законопроектом розмитнення таких автомобілів стане можливим», – розповів керівник громадської організації «АвтоЕвроСила» Олександр Чернявський.

Однак, він додав, що власники авто на єврономерах незадоволені формулою, яка буде визначати вартість розмитнення старих автомобілів. Так, розмитнити авто вартістю 3 тис. євро буде коштувати трохи більше його вартості – 3-3,5 тис. євро.

«За європейською практикою вартість розмитнення автомобілів не повинна перевищувати 40% від вартості автомобіля. Зробити так і у нас було б правильним», – вважає Чернявський.

За його словами, в Україні за неофіційними даними понад мільйон автомобілів на єврономерах.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти